Tjänster

Våra Tjänster

Säkerhetsskyddad upphandling, (SUA)

Upphandling av säkerhetsskyddade varor, tjänster och entreprenader innebär att du som beställare anförtror dina skyddsvärden till andra som du måste kontrollera att de är pålitliga, lojala, inte sårbara och att de har kunskap och förmåga att fysiskt och informationsmässigt skydda dina skyddsvärden. GovSec kan både hjälpa beställare samt upphandlare och stödja leverantörer att uppfylla krav…

Läs mer
Påverkansoperationer

Subversion exempelvis påverkansoperationer Vi hör dagligen om ett stort antal misstänkta och identifierade påverkanskampanjer, bland annat efter nedskjutningen av det Malaysiska flygplanet MH17 över Ukraina, i det amerikanska presidentvalet, i den brittiska brexitomröstningen, genom förfalskade brev från svenska försvarsministern om vapenexport till Ukraina och turerna runt förgiftningen av Sergej Spiral och hans dotter i England.  Svensk…

Läs mer
Säkerhetsjuridik

Säkerhetsskyddet är hårt regelstyrt genom lagar förordningar och författningar. Det viktiga är tolkning och tillämpning samt att sätta regelverkets krav i relation till skyddsvärdena och hotbilden. Exempel regelverk dessa är:   Säkerhetsskyddslagen (2018:585) Säkerhetskyddsförordning (2021:955) Skyddslagen (2010:305) Förordning (2015:1053) om totalförsvar och höjd beredskap Försvarsmaktens föreskrifter om signalskyddstjänsten (2021:1) Säkerhetspolisens föreskrifter om säkerhetsskydd (2022:1) Försvarsmaktens…

Läs mer
Informationssäkerhet

Informationssäkerhet SKYDDA DINA TILLGÅNGAR Information är en grundläggande byggsten i en organisation, på samma sätt som medarbetare, lokaler och utrustning. Genom ett systematiskt arbete med informationssäkerhet kan organisationer öka kvaliteten i och förtroendet för sin verksamhet. Att utgå från etablerade standarder i arbetet med informationssäkerhet ökar chansen att lyckas väl.  Informationssäkerhet är mycket mer än…

Läs mer
Säkerhetsskydds-planering

Säkerhetsskyddsplanering Ett av det viktigaste som måste göras inom säkerhetsskyddet är planering av säkerhetsskyddet.En säkerhetsskyddsplanering är en metod med ett antal steg som Säkerhetspolisen och Försvarsmakten har fastställt. Det framgår även av de grundläggande bestämmelserna i säkerhetsskyddslagens 2kap 1§ att säkerhetsskyddsplanering är ett krav för den som bedriver säkerhetskänslig verksamhet. Säkerhetsskyddsplaneringsmetoden används inte bara till…

Läs mer
Fysisk säkerhet

Allmänt om fysisk säkerhet Fysisk säkerheten är kanske ett av det första som man tänker på när man arbetar med säkerhetsskydd. Säkerhetsskydd är en av de tre grundpelarna i det skydd som anges i säkerhetsskyddslagen 2018:585. I 2 kapitlet 3 §  anges det att “fysisk säkerhet ska förebygga att obehöriga får tillträde till områden, byggnader och andra anläggningar eller…

Läs mer
Personalsäkerhet

Bakgrundskontroll Det är av yttersta vikt att anställa och ianspråkta personal som är pålitlig, lojal och inte är sårbar. Vi kan genomföra bakgrundskontroller, genomföra säkerhetsprövning med säkerhetsprövningsintervju samt genomföra en ansökan om registerkontroll hos Säkerhetspolisen. Bakgrundskontroll Vi genomför bakgrundskontroller i olika omfattningar som vi nyttjar vid säkerhetsprövningen eller gör en analys och sammanfattning som redovisas…

Läs mer
Signalskydd

Signalskydd är ett sätt att skydda information genom att använda krypton som förhindrar obehörig insyn i och påverkan av telekommunikationer både i form av datatrafik och tal. Signalskydd är ett krav för den som skall förmedla eller behandla säkerhetsskyddsklassificerad information (hemlig som rör Sveriges säkerhet) utanför ett informationssystem som verksamhetsutövaren har kontroll på. Detta framgår…

Läs mer

Säkra upp din verksamhet innan det är för sent.